ръзките на принц Андрю с Джефри Епщайн изплуваха отново в сряда, когато той

...
ръзките на принц Андрю с Джефри Епщайн изплуваха отново в сряда, когато той
Коментари Харесай

Защо крал Чарлз не може да премахне титлите на принц Андрю

ръзките на принц Андрю с Джефри Епщайн изплуваха още веднъж в сряда, когато той беше посочен в правосъдни документи, които бяха разпечатани в сряда вечерта. Въпреки това е малко вероятно крал Чарлз да отнеме кралските трофеи на брат си в светлината на новата информация. Всъщност премахването на трофеи не е във властта на монарха.

Големият набор от новоразкрити документи произтича от правосъдно дело от 2015 година, заведено от Вирджиния Джуфре против Епщайн, който посегна на живота си, до момента в който чакаше правосъден развой по обвинявания във федерален скрит план и трафик на полови услуги, написа people.com.

В документите Йохана Сьоберг твърди, че принц Андрю е сложил ръката си на гърдите ѝ, до момента в който театралничи за групова фотография с Джуфре, Епщайн, Гислейн Максуел и марионетка, наподобяваща Андрю.

63-годишният наследник на кралица Елизабет по-рано призна, че познава Епщайн, само че отхвърли да е направил нещо неправилно. През 2019 година принц Андрю показа в изявление, че няма „ никакъв спомен да е срещал “ Джуфре, която твърди, че е била принудена да прави секс с кралската персона три пъти сред 1999 и 2002 година в Лондон, Ню Йорк и на частен карибски остров, благосъстоятелност на Епщайн, когато е била на 17 години.

След изявлението принц Андрю обяви решението си да се „ отдръпна от публични отговорности “.

„ През последните няколко дни ми стана ясно, че събитията, свързани с някогашната ми връзка с Джефри Епщайн, се трансфораха в огромно спиране на работата на фамилията ми и на скъпата работа, която се прави в доста организации и благотворителни организации, които с горделивост поддържам “, сподели той в изказването. „ Затова попитах Нейно Величество дали мога да се отдръпва от публични отговорности в обозримо бъдеще и тя даде своето позволение. “

„ Продължавам недвусмислено да скърбя за неприятно преценената си връзка с Джефри Епщайн. Неговото самоубийство остави доста въпроси без отговор, изключително за неговите жертви, и аз надълбоко съчувствам на всички, които са били наранени и желаят някаква форма на затваряне. Мога единствено да се надявам, че след време те ще съумеят да изградят още веднъж живота си. Разбира се, аз съм подготвен да оказа помощ на всяка подобаваща правоприлагаща организация с техните следствия, в случай че е належащо. "

След гражданско дело за полово посягане, заведено от Джуфре, кралица Елизабет лиши принц Андрю от военните му трофеи и покровителства през 2022 година Решението да лиши сина си от неговите трофеи и връзки беше „ необятно разисквано “ измежду висшите рангове на кралското семейство.

През февруари 2022 година беше реализирано извънсъдебно споразумение за неразкрита сума.

Въпреки че се отдръпна от публични отговорности и загуби военните си връзки, принц Андрю резервира купата си на херцог на Йорк и резервира мястото си в линията за заместничество на трона, което сега е осмо след двете деца на принц Хари и Меган Маркъл. Той обаче повече няма да употребява стила „ Негово кралско височество “ в каквото и да е публично качество.

Принц Андрю също продължава да посещава фамилни събития. Съвсем неотдавна той се причисли към кралското семейство по време на годишното им навестяване на черква за Коледа.

Малко евентуално е 75-годишният крал Чарлз да се опита да отстрани кралския статут или трофеи на принц Андрю, защото майка им не е подхванала тази стъпка. Но Gert`s Royals съобщава, че кралят няма властта да отстранява кралските трофеи.

Парламентът може да отстрани трофеи. Но ще им бъде мъчно в този случай. Законодателната власт (Парламентът) или изпълнителната власт (Комисията за лишаване на почести) нямат пълномощията да вземат решение дали някой е отговорен за закононарушение. И защото в никакъв случай не е имало обвинявания или присъди против принц Андрю, в очите на държавното управление на Обединеното кралство той е почтен.

В момента има законопроект, който би разрешил на монарх да има пълномощието да отстранява трофеи, само че ще би трябвало да премине през няколко стъпки, с цел да бъде признат.

Въпреки че Народното събрание не загатна, че възнамерява да отстрани купите на принц Андрю, неговото оттегляне от кралския живот беше тематика на диалог, която насърчи някои промени. Принц Андрю — както и принц Хари, който се реалокира в Калифорния през 2020 година, откакто се отдръпна от висшата си кралска роля — беше един от четиримата държавни съветници на крал Чарлз, кралски особи, които могат да заместват монарха по публични отговорности, в случай че той е в чужбина или е болен.

Британският парламент реши да направи принцеса Ан  и принц Едуард допълнителни държавни съветници през декември 2022 година Законодателството беше „ бързо проследено “ през двете камари, с цел да се избегне капацитетът за „ неуместен парламентарен проблем “, включващ принц Андрю и принц Хари.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР